Inloggen ouders

Inloggen personeel 


Kinderopvang
Vaassen/Epe
Heerde/Wapenveld

 

 

Nieuws

Mini-kraamverzorgenden bij kinderdagverblijf Villa KOM

17 september 2019

Peuterspeelzaal en kinderdagverblijf Villa KOM in Wapenveld, een van de KOM Kinderopvang locaties, heeft er een aantal mini-kraamverzorgenden bij! De peuters kregen namelijk een korte cursus van een kraamverzorgster van De Kraamvogel.

De kraamverzorgster vertelde de peuters van alles over haar werk en wat daarbij komt kijken. Van hulp bij de geboorte tot de verzorging van baby’s. En met dat laatste konden de peuters goed helpen; ze gingen de ‘baby’ wegen, kijken of de baby gezond is en natuurlijk de baby in bad doen. Ze hebben allemaal goed geholpen en kregen daarom een heus ‘mini-kraamverzorgende diploma’ mee naar huis. De kraamverzorgster trakteerde tot slot nog op beschuit met muisjes.

Dit sluit erg mooi aan bij het huidige thema ‘jij en ik’ van Kom Kinderopvang. In het kader van Voorschoolse- en Vroegschoolse Educatie (VVE) starten wij iedere zes weken met een nieuw thema. Deze periode gaat over wie ben ik, hoe zie ik er uit, hoe zien andere mensen eruit enz. Anja Elshof, directeur/bestuurder vertelt enthousiast over het VVE-programma van Kom Kinderopvang: “Op onze peutergroepen werken wij met VVE-thema’s. Gedurende zes weken wordt er uitgebreid stilgestaan bij een educatief onderwerp. Kinderen leren zo spelenderwijs veel taal- en basisvaardigheden. Deze vaardigheden zijn belangrijk ter voorbereiding op de basisschool. Dit zijn belangrijke stappen in de ontwikkeling van een kind en bovendien bijzonder leerzaam!”

Villa KOM dankt De Kraamvogel dan ook ontzettend voor deze leuke en leerzame ochtend!

20190910 215332

 Volg ons op Facebook