Button Inloggen  
Kinderopvang
Vaassen/Epe/Emst,
Heerde/Wapenveld

 

 

KOM Banners 06 2020

Nieuws

Vaassen, Epe, Heerde en Wapenveld stukje schoner

Schone dorpen! KOM Kinderopvang hielp mee

De week van 14 t/m 18 september stond bij KOM Kinderopvang in het teken van Cleanup Day. ’s Werelds grootste opruimactie waaraan ruim 180 landen meedoen. Oftewel een wereldwijde opruimactie! Het gedachtegoed van de Cleanup Day sluit prima aan bij de groene visie van KOM Kinderopvang. Naast het bieden van een veilige, vertrouwde, liefdevolle én uitdagende speel- leeromgeving schenkt KOM Kinderopvang aandacht aan gezond, bewegen, beleven en natuur. Deze elementen bevorderen een schone planeet. En dat wil toch iedereen?!

Iedere locatie van KOM heeft, afhankelijk van de leeftijd van de kinderen, aandacht geschonken aan het opruimen van zwerfafval en hergebruik van afval. De kinderen van de kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en BSO’s zijn in Vaassen, Epe, Heerde en Wapenveld erop uit gegaan om deze dorpen een stukje schoner te maken. Ook is met de kinderen gesproken over het gevaar van zwerfafval in de natuur. Zwerfafval is slecht voor mensen, dieren en milieu omdat dit niet uit zichzelf afbreekt. Zo kan dit afval via rivieren en wind in zee belanden. Dit noemen wij de plastic soep. Op de foto bij dit artikel zie je een ‘plastic soep’ die de kinderen zelf van zwerfafval hebben gemaakt.

Aan deze opruimactie is intern ook aandacht geschonken. Medewerkers van KOM Kinderopvang hebben deze periode een poging gewaagd om te doen aan ‘afvalminderen’ om zo een steentje bij te dragen aan een schonere planeet.

 

20200922 foto persbericht cleanup week KOM

KOM Banners 02 2020

 Volg ons op Facebook