Button Inloggen  
Kinderopvang
Vaassen/Epe/Emst,
Heerde/Wapenveld

 

 

KOM Banners 06 2020

Nieuws

Extra VVE-programma voor peuters tijdens de zomervakantie

KOM Kinderopvang biedt peuters tijdens zomervakantie 2 weken extra VVE-programma

KOM Kinderopvang vindt het belangrijk dat kinderen optimaal gestimuleerd worden in hun ontwikkeling. In de coronaperiode hebben sommige peuters minder vroeg- en voorschoolse educatie (VVE) kunnen volgen. Daarom biedt KOM Kinderopvang tijdens de zomervakantie 2 weken een extra VVE-programma aan VVE-peutergroepen op al haar locaties.


Voor veel peuters is er vroeg- en voorschoolse educatie (VVE) beschikbaar. Peuters met een risico op onderwijsachterstand kunnen in aanmerking komen voor deze educatieve programma’s in de kinderopvang. Pedagogisch medewerkers brengen deze peuters op jonge leeftijd al spelenderwijs en themagericht taal bij en spreken meteen ook andere ontwikkelingsgebieden aan zodat ze goed voorbereid het basisonderwijs kunnen binnenstromen. Dit alles wordt grotendeels gesubsidieerd door de gemeenten.


Normaal gesproken wordt dit VVE-programma alleen tijdens reguliere schooldagen aangeboden en niet in de vakanties. Maar KOM Kinderopvang heeft landelijke subsidie aangevraagd om tijdens de zomervakantie 2 extra weken VVE-aanbod te geven aan deze peuters.


“Door deze 2 extra weken “VVE-programma” aan te bieden, blijven de kinderen in hun ritme en krijgen ze nét dat beetje extra educatie mee die ze in de coronaperiode hebben gemist en die ze zo hard nodig hebben om een betere start te maken op de basisschool” aldus directeur Anja Elshof.


Op deze manier zet KOM Kinderopvang nét dat stapje extra voor kinderen! Wilt u meer weten over onze peutergroepen? Bekijk dan de pagina's over onze peutergroepen in de gemeente Epe of de peutergroepen in de gemeente Heerde.

KOM Banners 02 2020

 Volg ons op Facebook